INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Egy hónappal később írják alá az e-útdíj tendert

InfoRádió / MTI
Egy hónappal eltolódik az e-útdíj tender aláírása, miután a nyertes Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával - jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nyertes ajánlattevő ajánlati kötöttsége fennáll ez idő alatt, és nem változnak a szerződési feltételek, így az sem, hogy július elsején indulnia kell az elektronikus útdíjfizetési rendszernek.

A másik érvényes ajánlatot benyújtó T-Systems-et nem jelölte ki második helyen végzettnek az ajánlatkérő, mivel az ajánlott ár meghaladta az ajánlatkérő rendelkezésére álló keretet. Így ha végül meghiúsulna a tender, a T-Systems nem lép automatikusan a nyertes helyébe - közölte az államtitkár.

A kormány tavaly szeptemberben írt ki közbeszerzési tendert az elektronikus útdíj kiépítésére, a tender nyertesét december közepén hirdették ki, a pályázatot a Getronics kft. nyert közel 35 milliárd forintos ajánlatával. A cég vállalta, hogy július elsejéig kiépíti az elektronikus útdíj-rendszert. A kormány 2013-ban 75 milliárd forintos bevételt tervezett ebből.


A címlapról ajánljuk