eur:
388.88
usd:
360.79
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Opel: a magyar rendőrautók miatt elhalasztották az ünnepséget

Legyártották az Opel bochumi gyárában a magyar rendőrség megrendelésére készült 1250 Astra Classicot - tájékoztatta az Opel Magyarország pénteken az MTI-t.

A fehér, ötajtós autók rövidesen indulnak Magyarországra. Az új járőrkocsikba az Opel szentgotthárdi gyárában készült 1,6 literes benzinmotorokat szerelték. A rendőrségi felszerelés - fényhíd, matricázás, kommunikációs rendszer - már Budapesten kerül a kocsikra. Forgalomba állításuk még novemberben elkezdődik.

A közlemény szerint az 1250 darabos megrendelés mielőbbi teljesítése érdekében a bochumi gyárban még a cég 150 éves ünnepi megemlékezését is elhalasztották, mert ez munkaszünettel járt volna.

Az Opel Magyarország az Országos Rendőr-főkapitányság közbeszerzési tenderén nyerte el a járőrautókra vonatkozó megrendelést. Az Opel 1997-ben is szállított már autókat a magyar rendőrségnek, az a 938 járőrautó Szentgotthárdon készült, ahol akkoriban első generációs Astrákat gyártottak.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×