eur:
389.02
usd:
361.27
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

BÉT: Közepes forgalom mellett vegyesen teljesítettek a részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,68 pontos, 0,12 százalékos csökkenéssel, 19 049,57 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a BÉT felülteljesített az európai tőzsdékhez képest, hiszen kétszer is pozitív tartományban tartózkodott a BUX. A forgalom csak az elmúlt hetekhez mérve mondható elfogadhatónak.

A vezető elemző a Mol árfolyam-emelkedésének okát abban látta, hogy a cég jövő heti gyorsjelentése várhatóan jobb lesz a konszenzusnál. A Richter esése pedig szerinte a korábbi emelkedés természetes korrekciója.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az OTP esését azzal a hírrel hozta összefüggésbe, amely szerint egy hitelminősítő államcsődöt vizionált arra az esetre, ha a magyar kormány átvállalja az önkormányzatok tartozásait. Európában pedig azért tekintenek negatívan a bankokra a befektetők, mivel a görög állampapírok következő törlesztőrészletéhez hiányzik a forrás.

A Mol 100 forinttal, 0,54 százalékkal 18 700 forintra erősödött, 937,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 19 forinttal, 0,47 százalékkal 4061 forintra csökkent, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,48 százalékkal 413 forintra esett, forgalma 513,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 280 forinttal, 0,68 százalékkal 41 000 forintra gyengült, a részvények forgalma 338,3 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 143,2 millió forintos forgalom mellett 130 forinttal, 0,75 százalékkal 17 435 forintra nőtt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1070,60 ponton zárt pénteken, ez 0,77 pontos, 0,07 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Tizenkét év késéssel bekapcsolják a francia Paks II.-t

Az Electricite de France SA (EDF) megkapta a hatósági engedélyt az északnyugat-franciaországi Flamanville 3. számú új atomreaktorának beindítására 12 éves késedelem után. Az Autorite de Surete Nucleaire keddi közleménye szerint az üzembe helyezéshez adott zöld lámpa lehetővé teszi az EDF számára, hogy betöltse a reaktorba az üzemanyagot, folytassa a terhelési próbákat, majd megkezdje az üzemi termelést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×