eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Milliárdos fejlesztés Gyöngyösön

Több mint egymilliárd forint értékű, funkcióbővítő városrehabilitációs munkálatok fejeződtek be Gyöngyösön. A program végrehajtását 800 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam az Új Széchenyi Terv keretében.

Réthy Béla, a 35 ezer lakosú város független alpolgármestere, a program koordinátora a fejlesztés szerdai projektzáró rendezvényén azt hangsúlyozta, hogy a munkálatokat időre és az előre meghatározott költségkeret betartásával sikerült elvégezni.

Ez különösen olyan körülmények között nevezhető nagy eredménynek, hogy az önkormányzatnak az elmúlt évben még "az adósságrendezés rémével kellett szembenéznie" - tette hozzá.

Sikerült a csődeljárást elkerülni, és a városrehabilitáció is a terveknek megfelelően haladt - mondta az önkormányzati vezető.

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy ilyen mértékű fejlesztés nem volt a város nagy részét 1917-ben elpusztító tűzvész óta.

Megújult a többi között a városháza szecessziós, a zeneiskola (volt jezsuita gimnázium) barokk épülete, illetve több Fő téri műemlék jellegű épület, valamint a Hanisz tér, a Bugát Pál tér és a Barátok tere. A közterületekre új utcabútorok, térburkolatok kerültek, valamint új közművek és parkolók létesültek - sorolta a városrehabilitáció főbb elemeit Réthy Béla.

Faragó László, a város polgármestere (Fidesz) azt kérte a város lakosaitól, hogy közösen óvják és védjék a település értékeit.

Azzal kapcsolatban, hogy a program keretében megújult a városháza ügyfélszolgálati tere, Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arról szólt: a kormányzat célja, hogy valódi tartalmat adjon az "ügyfél" és "szolgálat" fogalmaknak. Hangsúlyozta: a járási kormányhivatalok rendszerének felállításával és a kormányablakok megnyitásával megtörténhet a magyar közigazgatás "paradigmaváltása". Vagyis nem csupán a város újult meg, hanem az ügyfelek szolgálata is - mondta a kormánymegbízott.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×