eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Bogsch: Érthetetlen, miért nem veszi figyelembe a kormány a javaslatainkat

Tartható lehet a Széll Kálmán terv 83 milliárd forintos gyógyszer-ártámogatást csökkentő előirányzata, de érthetetlen, hogy azokat a cégeket miért nem vagy csak alig érinti, akik semmilyen hozzáadott értéket nem képviselnek a magyar gazdaságban - mondta az InfoRádiónak a Richter vezérigazgatója. Bogsch Erik szerint vannak javaslataik a szükséges intézkedésekre, de ezekre egyelőre nem kaptak választ.

Az árbevételünkben már csak 12 százalékot tesz ki Magyarország, ez az arány korábban még 30 százalék volt. Ez szomorú, de ettől még a magyar piac erkölcsileg is nagyon fontos a számunkra - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva a Richter vezérigazgatója, aki sajnálatosnak nevezte, hogy olyan kormányzati intézkedések születnek, amelyek a Richtert "lényegesen jobban sújtják, mint más cégeket".

Bogsch Erik hozzátette: tettek javaslatokat, amelyekkel a költségvetés keretein belül és a betegterhek növekedése nélkül lehetne intézkedéseket tenni, ám ezekre a javaslatokra még nem kaptak választ.

Ilyen lenne például a több éve forgalomban lévő eredeti készítmények esetén egy 15 százalékos árcsökkentés, vagy a patikai készítményekhez hasonlóan a kórházi készítmények megadóztatása.

Bogsch Erik érthetetlennek tartja, hogy ezeket a javaslatokat miért nem veszi figyelembe a kormány.

Kiemelte azt is, hogy sok olyan gyógyszergyártó cég "érthetetlen módon" mentesül az adófizetés alól, amelyek Magyarországon nem tartanak fenn kutatásszervezést, nem hoznak létre munkahelyeket, hanem importálják a gyógyszereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×