eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Lesz-e ingatlanadó?

A Fidesz szóvivője szerint nem lesz ingatlanadó. Az MSZP és az LMP azonban kétli ezt.

Sem a kormány, sem a frakció nem támogatja az ingatlanadó bevezetését - mondta Selmeczy Gabriella, a Fidesz szóvivője és országgyűlési képviselője.

"Nem lesz ingatlanadó. Magyarul praktikusan ez azt jelenti, hogy az idei és a tavalyi évhez képest az ingatlanadó területén az égvilágon semmilyen változás nem lesz" - fogalmazott.

A politikus szerint az ingatlanadó témájának újbóli felvetése mögött az áll, hogy az MSZP szeretné, ha lenne ilyen központilag kivetett és központilag beszedett adónem, de Selmeczi Gabriella felszólította az MSZP-t és az LMP-t, hogy hagyjanak fel a rémhírek terjesztésével.

Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője azonban visszautasította, hogy a szocialisták támogatnák az ingatlanadó bevezetését. "Ha igazak lennének Selmeczi Gabriella szavai, akkor azt javaslom, hogy a Fidesz frakció ne szavazza meg a kormány előterjesztését, ami arra vonatkozik, hogy felhatalmazza az önkormányzatokat érték-alapú ingatlanadó beszedésére az ingatlan értékének három százalékáig" - jelentette ki.

Szabó Zsolt, az LMP választmányának gazdasági szóvivője pedig úgy vélte, hogy a Fidesznek és a kormánynak kellene abbahagynia a megszorítások eltussolását. "Selmeczi Gabriellának igaza van abban, hogy központilag nem vetnek ki ingatlanadót, azonban a fideszes önkormányzatok igen, hiszen a kormány tőlük forrásokat von el" - figyelmeztetett.

Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön az ingatlanadót firtató újságírói felvetésre azt mondta, a kabinet biztosítani kívánja az adókivetés szabadságát az önkormányzatoknak azokon a területeken, amelyeket a központi igazgatás nem érint adójogszabályokkal, illetve úgy, hogy az ne menjen szembe a kormányzati adópolitikával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×