eur:
388.12
usd:
361.55
bux:
68917.02
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kockázatokat rejtenek a kuponos akciók

Komoly adókockázatnak teszik ki magukat azok a cégek, amelyek akciókkal, például kuponokkal próbálnak vásárlásokat ösztönözni - mondta el a Deloitte adópartnere. Veszprémi István hozzátette: a mai napig nem született meg ezeknek a konstrukcióknak a kezelésére az adóhatóság által elfogadott gyakorlat.

A gyorsan forgó fogyasztási cikkek szektorában működő gyártók és forgalmazótársaságok körében jellemző, hogy a vásárlások ösztönzése érdekében marketing akciókat, promóciókat indítanak. Kuponok átadásával, pontgyűjtő akciókkal, ingyenes szolgáltatásokkal, árengedményekkel motiválják a fogyasztókat - mondta az InfoRádiónak a Deloitte adópartnere.

Veszprémi István hozzátette: ezek az akciók jelentős adójogi kockázatot jelenthetnek, elsősorban az áfát és a társasági adót illetően. Az adóhatóság tud erről a kockázatról - tette hozzá.

Minden fél számára elfogadható konstrukciót kell kidolgozni, amely nem rejt kockázatot - fogalmazott a szakértő.

A Nemzetgazdasági Minisztériummal már felvették a kapcsolatot, ezért is bízik abban Veszprémi István, hogy egy kockázatmentes konstrukciót sikerül kialakítani.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×