eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mindenre elszánt a svájci jegybank az árfolyamküszöb védelmében

Philipp Hildebrand hiteles lépésnek nevezte a svájci jegybank által felállított árfolyamküszöböt az euró-frank árfolyama esetében, és hangsúlyozta, hogy mindenáron készek megvédeni ezt a határt.

Minden eszközzel megvédjük az árfolyamküszöböt - jelezte a svájci jegybank elnöke egy csütörtöki genfi rendezvényen a Bloomberg tudósítása szerint. Hildebrand azonban nem árulta el, hogy a jegybank mekkora összegben hajlandó devizavásárlásokat folytatni az 1,20-as szint védelme érdekében.

A hírügynökség megjegyzi: az euró-frank árfolyamára szeptember 6-án bevezetett 1,20-as árfolyamkorlát óta az alpesi deviza kurzusa folyamatosan e szint felett tartózkodik.

A jegybankelnök arra is kitért, hogy a második félévben mindenképpen gyengülni fog a svájci gazdasági növekedés, az árfolyamküszöb felállítása azonban mérsékli a recessziós és deflációs aggodalmakat. Hildebrand továbbra is abszurdnak tartja a frank erejét, és az euróövezeti országok fiskális válságát nevezte a legnagyobb veszélynek a globális gazdaságra nézve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×