eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mivel járhat az eurózónából való kilépés?

Továbbra sem könnyű eldönteni, hogy mi okoz nagyobb kárt egy országnak: ha kilép az eurózónából, vagy ha mindenáron bent marad - mondta Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában. Samu János, a Concorde Értékpapír vezető elemzője arról beszélt, hogy a megtakarítások nincsenek veszélyben.

Elemzők szerint még mindig nem járható út az eurozónából való kilépés, ugyanis a visszavezetett nemzeti valuta azonnal leértékelődne. Emiatt az euróban jegyzett hitelek törlesztése megemelkedne, családokat és vállalkozásokat tönkretéve ezzel - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Portfolio.hu vezető elemzője.

Madár István szerint ezért csak akkor léphet ki egy ország az eurozónából, ha a bennmaradás legalább akkora károkat okozna, mint a kilépés.

Nem kell félniük az inflációtól azoknak, akik eddig nem adósodtak el, hanem takarékoskodtak - mondta Samu János, a Concorde Értékpapír vezető elemzője. Az elmúlt hónapok adatai az inflációs kilátások mérséklődéséről szólnak.

Nem kell tartani a befektetések reálértékének jelentős erodálódásától - emelte ki Samu János. Kifejtette: aki eddig is óvatosan takarékoskodott, és a továbbiakban is biztonságos befektetésekben tartja a pénzét, túl nagy kockázattal nem szembesül.

A műsorban Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője a témához hozzátette, nem a megtakarítások elvesztése jelenti a veszélyt, hanem a munkahelyek elvesztése, bár az elkövetkező időben inkább munkaerő-piaci stagnálásra lehet számítani.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×