eur:
389.49
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Versenyhelyzete javulására számít a kkv-k negyede

A kis- és középvállalkozások (kkv) negyede számít versenyhelyzetének javulására, a többség pedig változatlan versenypozícióval számol a következő egy évre - közölte legutóbbi kkv kutatásának eredményeit a K&H Bank kedden.

A 2011 első negyedévében megkérdezett vállalatvezetők többsége, 58 százaléka stagnáló saját versenypozíciót vár az idén a tavaly ilyenkor jellemző 52 százalékos arányhoz képest, míg versenyhelyzetének romlására a kkv-k tizennégy százaléka számít.

A közepes méretű vállalkozásoknál valamivel pozitívabb a kép, közülük minden harmadik cég javuló versenypozícióra számít.

A felmérésben részt vevő hazai vállalkozások leginkább a belföldi kisvállalatokat és a multinacionális cégeket tartják versenytársnak. Jóval kisebb mértékben veszélyeztetik működésüket a távol-keleti, illetve az unió országainak vállalkozásai, miközben csupán minden tizedik kkv tekinti konkurenciának a kelet-európai cégeket.

Az ipari és szolgáltató cégek elsősorban a többi belföldi céget tekintik versenytársnak, a kereskedelmi szektorban pedig a hazai és a multinacionális cégeket egyforma arányban jelölték meg konkurenciának a cégvezetők. A távol-keleti cégek elsősorban a budapesti és Pest megyei cégek számára jelentenek versenyt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×