INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nyitott a kormány javaslataira a Bankszövetség

InfoRádió / MTI
A bankok még nem ismerik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) javaslatát, de nyitottak az együttműködésre - mondta Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója.

A kormány a bankszövetséggel olyan megállapodást kíván kötni, amely a költségvetésre nem gyakorol negatív hatást, és megoldást nyújt egyebek mellett a devizahitelesek problémáira, emeli a bankok állampapír-keresletét, segíti a kkv-szektor finanszírozását és egy otthonteremtési program elindítását, illetve az euróalapú hitelezés helyreállítását - áll a nemzetgazdasági tárca által pénteken publikált, a strukturális reformprogram végrehajtásáról szóló tájékoztatóban.

Müller János azt mondta: a bankok fontosnak tartják a strukturális reformok végrehajtását, s azt is, hogy nagyon jó együttműködés legyen a kormány és a bankok között. Nyitottak a javaslatokra, s bíznak abban, hogy az anyag megismerése után szakmai konzultációkra kerül sor. A vezető tanácsadó kiemelte: a bankok nem ellenzik az euróalapú hitelezés helyreállítását, hiszen korábban is amellett voltak, hogy a devizaalapú jelzáloghitelek közül az euróhitelt meg kellene tartani.

A címlapról ajánljuk