eur:
389.52
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Magyar Telekomnál három területet érinthet a különadó

A befektetéseket, az osztalék mértékét és a vállalati költségeket egyaránt érintheti a különadó, de hogy melyiket milyen mértékben, arról a menedzsment az év végén dönt majd - mondta az InfoRádiónak a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. Cristopher Mattheisen a harmadik negyedéves eredményekkel kapcsolatban arról beszélt: már látszanak a kilábalás jelei, az árbevétel-csökkenés dinamikája lassult a társaságnál.

Lassul a csökkenés dinamikája az árbevételt és a nyereségességet is illetően - mondta a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. Cristopher Mattheisen szerint ez bizakodásra adhat okoz. A társaság vezetője a harmadik negyedéves gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón elmondta: több stratégiailag fontos szegmensben is sikereket értek el, így a tv-, illetve a mobilinternet-ágban.

A jelenlegi gazdasági helyzet kicsit tompítja az összpiaci növekedést, de azon belül nagyon jól teljesítettünk. A tv-piacon most sikerült elérnünk a 28 százalékos részesedést, ami erős második helyet jelent. A mobil szélessáv piacán abszolút az elsők vagyunk, csaknem 50 százalékos a piaci részesedésünk. Ez nyilván a hálózatunk minősége miatt van; az igényes ügyfelek minket választanak. Ez a két ág nagyon fontos lesz a jövőben, mivel a technológiai cégek minden kutatási-fejlesztési forrásukat e két területre fordítják - mondta az InfoRádiónak Cristopher Mattheisen.

Az elnök-vezérigazgató a társaság kiskereskedelmi gáz- és áramszolgáltatásáról azt mondta: már közel húszezer előfizetőjük van, és ez a terület igazi hozzáadott értéket jelent a már meglévő Magyar Telekom-előfizetőknek. Hasonlóképpen a Paletta nevű szolgáltatáscsomag is húszezer ügyfelet vonzott.

A különadóval kapcsolatban Cristopher Mattheisen elmondta: jelentős teher ez idén és a következő két évben a társaság számára. Hozzátette ugyanakkor, elismerik, hogy az ország állapota drámai intézkedéseket igényel, és a vállalat is, hogy a helyzet stabilizálódjon. A különadó kezelésével kapcsolatban a menedzsment az év végén hoz majd döntést, de befolyásolhatja a befektetéseket, az osztalékpolitikát és a vállalati költségeket is.

A telekommunikációs cégekre kivetett különadó idén 24 milliárd forintos kiadást jelent a cégnek, de a Magyar Telekomot érinti a másik két új adóteher is, igaz, jóval kisebb mértékben. A kiskereskedelmi és az energiaszektorra vonatkozó teher negatív hatása a vállalatnál 200-300 millió forintot tesz ki.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×