eur:
391.24
usd:
366.48
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Baji Csaba az MVM új vezérigazgatója

A Magyar Villamos Művek Zrt. július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntöttek az eddigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról és egyidejűleg Baji Csaba vezérigazgatói kinevezéséről.

Baji Csaba vezérigazgató 46 éves közgazdász, az elmúlt évtizedben az energetikai szektorban különböző pozíciókban dolgozott. Korábban a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt és az MVM igazgatósági tagjaként is tevékenykedett. A Ph.D tudományos fokozottal rendelkező energetikai szakember a mostani pozíciójába egy áram- és gázkereskedő gazdasági társaság elnök-vezérigazgatói posztjáról érkezik - olvasható a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleményében.

A rendkívüli közgyűlésen döntöttek az eddig igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról valamint az új tagok megválasztásáról.

Az MVM Zrt. Igazgatóságának elnöke lett Faragó Csaba, aki az előző Orbán-kormány idején az ÁPV rt. vezérigazgatója volt.

További igazgatósági tagok: Baji Csaba, Hamvas István, aki korábban a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt, Németh Lászlóné, az MFB vezérigazgató-helyettese, Dr. Molnár Zoltán, az MNV általános vezérigazgató-helyettese, Dr. Murányi Ernő, és Rozgonyi Árpád.

Az MVM Felügyelő Bizottságának tagja lett Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, Dr. Virág Miklós, a Corvinus Egyetem oktatója, Kovács Márta Judit, és Dr. Szalai Krisztina.

Az MVM most leváltott vezérigazgatóját Mártha Imrét 2008-ban nevezték ki, arról nem szól a vagyonkezelő közleménye, hogy neki távoznia kell-e, vagy állást ajánlanak fel a társaságnál. Mártha Imre vezérigazgatói kinevezése előtt az MVM Trade vezetője volt, sajtóinformációk előfordulhat, hogy ismét ott fog dolgozni, vagy valamelyik leányvállalatnál.

A vagyonkezelő közleménye hangsúlyozza: a nemzeti fejlesztési miniszter a vállalat hatékony, transzparens működtetését, a lakosság és a vállalkozók megfelelő színvonalú kiszolgálását, valamint az energiaellátás biztonságának erősítését várja az új vezetőségtől.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×