eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Új nevek a Figyelő TOP100-as hazai ranglistáján

A Mol Nyrt. vezeti a Figyelő csütörtökön megjelent 2009. évi TOP 100-as rangsorát. A korábbi második Audi Hungaria Kft-t megelőzi a Nokia Komárom Kft.

A Dun and Bradstreet által összeállított lista élén nincsenek nagy meglepetések, ugyanakkor a vezető 10 cég után következők között nagyobb mozgás tapasztalható, ami a világgazdasági válsággal függ össze. Az adatokból látszik, hogy a TOP 100 vállalat piacai nagyobb mértékben zsugorodtak, mint a magyar gazdaság: míg a nemzeti össztermék tavaly 6,3 százalékkal csökkent, ezeknek a cégeknek az árbevétele 9,3 százalékkal esett vissza. Ezen belül is különösen figyelemre méltó, hogy a GDP több mint harmadát adó energetikai szektor teljesítménye 11 százalékkal zuhant.

A TOP 100, pontosabban a TOP 10 vállalat rangsorában egy új cég jelent meg: a Nokia Komárom Kft., amely a 2. helyre került a listát évek óta vezető Mol Nyrt. mögött. Elemzők eddig is erre a helyre várták a finn multi magyar összeszerelő üzemét, csak az mindeddig rejtőzködött, hiszen a cég elzárkózott az adatszolgáltatás elől, idén azonban a vállalati adatok már mindenki számára hozzáférhetőek az interneten is. Az élen a legnagyobb előrelépést a General Electric tudja felmutatni: a 7. pozícióról a 4. helyre lépett előre a társaság.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×