eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Fegyelmezett költségvetési politikára törekszik Magyarország"

Fegyelmezett költségvetési politikára törekszik Magyarország - mondta a kormányszóvivő. Nagy Anna a miniszterelnök tegnapi nyilatkozatával összefüggő újságírói kérdésre válaszolva beszélt erről.

Orbán Viktor a Magyar Televízió Az este című műsorában azt mondta: az Európai Unióban egy Magyarország kedvező változás történt, a legutóbbi kormányfői találkozóján döntés született arról, hogy októberben állapodnak meg abban: mikorra kell a 27 tagállamnak az elvárt 3 százalékra csökkentenie költségvetési hiányát. A kormányszóvivő közölte: az októberi találkozót azért hívták össze, mert a 27 tagország közül mindössze háromnak sikerült elérnie a 3 százalékos deficitet. Nagy Anna úgy fogalmazott: Magyarországnak az a célja, hogy részben egy reális, részben egy teljesíthető, és az unión belül is elfogadott és kitűzött célt elérjen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×