eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Növelte a válság az adattolvajlási kedvet

Felértékelődött a vállalati adatbiztonság a válság óta. Most már nem csak a külső támadások, hanem a belső adatszivárogtatások ellen is védekezni kell - mondta el az InfoRádióban Antal Lajos, a Deloitte Információbiztonsági és Adatvédelmi részlegének vezetője.

Az utóbbi években a korábbinál nagyobb jelentőséget kapott az információbiztonság. Ez összefügg a recesszióval és a technika fejlődésével is, amelyek miatt a vállaltoknak újabb veszélyforrásokkal kell szembenézniük - közölte Antal Lajos.

A Deloitte Információbiztonsági és Adatvédelmi részlegének vezetője szerint sokan tartanak attól, hogy elveszítik az állásukat, vagy csökken a fizetésüket. Ez pedig arra ösztönzi őket, hogy bizonyos kedvezmények reményében minél több információhoz jussanak, amivel előnyhöz juttathatják a versenytársakat.

A külső támadások ellen a tűzfal csak egy lépést jelent, a védelem az ilyen veszélyek ellen ma már sokkal összetettebb. A belső biztonsági kontroll kialakítása pedig egyre nehezebb a megnövekedett adatmennyiség miatt és azért is, mert a vállalaton kívülről is elérhetők az adatbázisok.

Mivel a mobil adathordozók megjelenésével az információk egyre könnyebben mozgathatók, a hagyományos védelmi módokat új technológiákkal kell felváltani. Ez azt jelenti, hogy a védelmet magához az adathoz kell kötni, és nem annak tárolójához - mondta el a részlegvezető.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×