eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Még mindig nem érdemes forinthitelre váltani

A legtöbben 155-160 forintos árfolyamon vettek fel svájcifrank-alapú hitelt, a magyar fizetőeszköz gyengélkedése miatt azonban mostanra átlagosan a kezdeti törlesztőrészletük negyedével fizetnek többet - mondta az InfoRádiónak a Pénzcentrum.hu szakírója. Mihálovits András hozzátette: a megemelkedett törlesztőrészlet ellenére sem volt rossz döntés svájci frankban eladósodni.

Legalább 25 százalékkal emelkedtek azoknak az ügyfeleknek a törlesztőrészletei, akik 155-160 forintos árfolyamnál adósodtak el svájci frankban - mondta az InfoRádiónak a Pénzcentrum.hu szakírója. Mihálovits András hozzátette: ennek oka részben a forint gyengülése, részben pedig a magyarországi és svájci kamatváltozások.

A szakértő szerint ezek az adósok, bár most jóval többet kell havonta fizetniük, mint korábban, még mindig jobban jártak a valutaalapú hitellel, hiszen a forinthitelek kamatai ezekhez képest még most sem versenyképesek.

Mihálovits András hangsúlyozta: hiába magasabbak a részletek, nem érdemes forinthitelre váltani a tartozást. Aki mégis úgy dönt, hogy változtat, több mint negyven forintos árfolyamveszteséget kell lenyelnie.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×