eur:
391.03
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Épül Komárom elkerülő útja

A kivitelezők már a felüljárókat építik a Komáromi Ipari Park forgalmát a városból az M1-es autópályára kivezető négy kilométeres elkerülő úton - mondta Varga Zsolt, a városháza építészeti osztályának vezetője.

A nyomvonal az 1-es és a 13-as utat köti össze, így az ipari park teherforgalma a belváros érintése nélkül érheti el az M1-es autópályát - tette hozzá.

Egy korábbi forgalomszámlálás adatai szerint Komáromban az 1-es úton naponta 12.000-14.000 jármű megy keresztül, ezek nagy része kamion.

A november 30-ára elkészülő létesítmény költsége kétmilliárd forint, amiből 1,6 milliárd forintot az Európai Unió biztosít az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében.

Az elkerülő út nyomvonalának kijelölésénél figyelembe vették, hogy Komárom és Komárnó között a két ország közös Duna-hidat építene, amelynek tervei már elkészültek. Ez az út vezetne az új hídra, mely a két város ipari övezeteit kötné össze és teherforgalmat bonyolítana.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×