eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kis emelkedéssel nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 349,46 pontos emelkedéssel, 21.720,46 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,64 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint optimistán indul a hétfő reggel a világban a hétvégi kínai bejelentés miatt. A hét végén nagy lökést adott a nemzetközi befektetői kockázatvállalás erősödésének a kínai jegybank szombati bejelentése rugalmasabb deviza árfolyam politika alkalmazásáról. A jegybank hangsúlyozta ugyan, hogy nincs szó a jüan felértékeléséről, de piaci elemzők rámutattak, hogy az intézkedés gyakorlatilag a jüan árfolyamának fokozatos, mérsékelt ütemű erősödését vonja majd maga után.

Az elemző szerint a kérdés az, hogy ez elég lesz-e ahhoz, "hogy kiugrasszon néhány magyar shortost a pozíciójából, vagy továbbra is maradunk - és főleg az OTP - mérföldes lemaradók mindenhez képest".

Alacsony volatilitást, mérsékelt emelkedés vár hétfőn Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője. Az elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy az ázsiai börzék jelentősebb pluszban zártak. A BÉT pénteken mínuszban zárt, ez nem befolyásolja a hétfői kereskedést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×