INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Szijjártó: Nem törli el a Fidesz-kormány az evát és az ekhót

Infostart / InfoRádió
Az MSZP ma beindította rágalomhadjáratának újabb fejezetét. A nemzeti ügyek kormánya csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíteni fogja az adórendszert, de nem fogjuk eltörölni az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét - írta közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása Magyarországot rendkívül mély válságba sodorta, ahonnan a kilábaláshoz a gazdasági növekedésen keresztül vezet az út.

Ehhez munkahelyteremtésre van szükség, de ilyen magas adók és ilyen bonyolult adórendszer mellett nem jönnek létre új munkahelyek. Ezért a nemzeti ügyek kormánya csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíteni fogja az adórendszert - írja közleményében a Fidesz szóvivője Budai Bernadett sajtótájékoztatójár reagálva.

Az MSZP szóvivője ugyanis közölte: az MSZP szerint a Fidesz "kiszivárgott titkos kormányprogramja" több rossz hírt is tartalmaz, és antidemokratikus dolog, hogy a tervezett intézkedések csak a parlamenti választások után derülnek ki.

Budai Bernadett ezekre példaként említette az eva, az ekho, és az őstermelői adózás megszüntetéséről, az adójóváírás eltörléséről, illetve a tételes egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről szóló sajtóhíreket.

A címlapról ajánljuk