eur:
391.09
usd:
366.14
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Ha most nem emelünk gázárat, júliusban több mint 20 százalékot kell"

Ha elmarad az áprilisi gázáremelés, akkor júliusban jóval nagyobb, 20 százalékot meghaladó drágításra lesz szükség - mondta az E.ON Hungária szóvivője. Kutas István szerint a jogszabályok alapján áprilisban engedélyeznie kell az energiahivatalnak az emelést. Õ azt reméli, hogy ez így is lesz.

A szolgáltatók 12-15 százalék közötti gázáremelést tartanak szükségesnek, elsősorban a gáz világpiaci ára, valamint a forint-dollár árfolyamának alakulása miatt - mutatott rá az E.ON Hungária szóvivője.

Kutas István nem tud elképzelni olyan okot, ami miatt halasztani kellene a gázáremelést, de ha ez mégis elmarad, akkor júliustól akár 20 százalékot is meghaladó mértékben kellene emelni azt.

Úgy tűnik, hogy a mostani emelés nem marad el, hiszen azt már nemcsak a szolgáltatók, hanem maga a Magyar Energia Hivatal is szükségesnek tartja.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×