eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Drámai feszültség Görögország és Németország között

A második világháborús náci megszállására vezette vissza Görögország mostani problémáit az ország miniszterelnök-helyettese. A német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból. Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője szerint, a két ország közötti feszültség súlyát jelzi, hogy jövő héten találkozik a német kancellár és a görög miniszterelnök.

A Görögország és Németország közötti feszült viszony a másfél héttel ezelőtti uniós csúcs üzenetével indulhatott, amelyen pénzügyi helyett politikai segítséget ígértek az országnak - közölte az InfoRádióval a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila kifejtette: a görög kormány ekkor jelezte, megtesz mindent az államháztartási hiány lefaragása érdekében, de a piaci szereplőkre és spekulánsokra mutogatott, a piaci környezet áldozatának nevezve az országot.

A görög miniszterelnök-helyettes a második világháborús náci megszállására vezette vissza az ország mostani problémáit, majd a német bankok válaszul bejelentették, hogy nem vásárolnak az újonnan kibocsátott görög állampapírokból, és az elemző szerint ennek lényeges üzenete van piaci szempontból.

A görög kormány előtt egyetlen út áll, ez pedig a komoly megszorítás - hangsúlyozta Weinhardt Attila. Hozzátette: az ország nem tehet mást felelőssé a hibáiért.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×