eur:
401.64
usd:
364.18
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Tovább termel a Saab

A GM egyelőre elhalasztotta a svédországi üzem leállítását, amíg folytatódnak a tárgyalások a holland Spykerrel a márka eladásáról - olvasható a totalcar.hu-n.

Ez annyit jelent, hogy a Saab elkezdheti az új 9-5-ösre beérkezett megrendelések teljesítését, bár ugyanakkor belső információk szerint a háttérben tovább folyik a felkészülés a termelés végleges leállítására.

A General Motors korábban egyszer már bejelentette, hogy bezárja a Saabot, és megszünteti a márkát, de a Spyker azonnal új, kedvezőbb ajánlattal állt elő, így folytatódhattak a tárgyalások a két fél között. Így ha netán megszületne a megállapodás, a vásárló működő gyárat kaphat, ha viszont nem találják meg a megfelelő vásárlót, akkor a GM haladéktalanul megkezdheti a gyártósorok leszerelését.

Úgy néz ki, ha ez utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor elköltöztetik a vadiúj 9-5-ös gyártósorait, és a típust Buick márkanéven kezdik gyártani egy másik, amerikai vagy kínai üzemben, és ugyanez a sors vár a bemutatásra váró 9-4X típusra is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×