eur:
391.21
usd:
365.43
bux:
68079.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Januártól indul a Jeremie-program

Mintegy 1,3 milliárd forint kockázati tőkebefektetés juthat vállalatonként a Jeremie-programban - mondta az egyik nyertes befektetési alap vezetője azután, hogy megszületett a szerződés az állam és az alapok között. Nagygyörgy Tibor elmondta: már vannak tárgyalásaik cégekkel, elsősorban informatika és biotechnológia területen. Az uniós Jeremie-program több mint 40 milliárd forintot jelent, amely 70-30 százalékban oszlik meg az uniós és magánforrásokat tekintve.

A 2010. január elsején induló Jeremie-program lényege, hogy az Európai Unió 70 százalékos részt fektet be a magánbefektetők 30 százaléka mellé a magán alapkezelők által kezelt alapokba - mondta az InfoRádiónak a Biggeorge's kockázati tőkealap tulajdonosa.

Nagygyörgy Tibor hozzátette: az alapok főként kis- és középvállalkozásokba fektetnek be egy-egy döntéssel legfeljebb másfél millió eurót. Három befektetési döntést lehet hozni egy céltársasággal kapcsolatban, így maximum 1,3 milliárd forint kerülhet egy kis- vagy középvállalatba. 2013. év végéig kell befektetni az alapok tőkéjének legalább 80 százalékát.

Hangsúlyozta: bár a program január 1-jén indul, csak január végén helyezhetnek ki először pénzt a befektetési alapok, mivel a szerződéseket a PSZÁF-fel engedélyeztetni kell.

Nagygyörgy Tibor szerint négy terület van, amely különösen érdekli a befektetőket: egészségügy és biotechnológia, informatika és internet, energetika, illetve szolgáltatások.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 09:32
×
×
×
×