eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Benzinárak - még nem nyugodhatunk meg

Jelentősen emelkedett az elmúlt három hétben a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon, ami után a Portfolio.hu szerint jövő héten már valószínűleg nem lesz emelés. Teljesen nyugodtak azért mégsem lehetünk.

A múlt heti záró értékéhez képest pénteken délutánig 3,4 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, a gázolajé pedig 0,7 százalékot csúszott vissza - írja a portfolio.hu.

A forint mindeközben kissé erősödött a dollárral szemben (a múlt pénteki 185,8 helyett péntek délután 184,8 körül járt a jegyzés), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin a tőzsdén 4,0 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj ára pedig 1,3 százalékot csökkent.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban. Így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten, de a múlt heti ármozgások önmagukban egy kisebb (kb. 2-3 forintos) csökkentést támasztanak alá.

Ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy bekövetkezik, hiszen a benzin és a gázolaj jegyzésárában is komoly szárnyalás volt az elmúlt hetekben, a MOL árképzésében maradhattak még nem érvényesített feszültségek.

Összességében a jövő héten nagyjából bármilyen döntés elképzelhető az üzemanyagárakban, de a legnagyobb valószínűsége a stagnálásnak, illetve talán egy kis mértékű csökkentésnek van.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×