eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jövőre is lesz kamattámogatás a Széchenyi Kártyához

A kormányzat a jövő évben is nyújt kamattámogatást a Széchenyi Kártyához (SZK) - jelentette be Martini Ferenc, a konstrukciót működtető KA-VOSZ Zrt. pénzügyi vezetője kedden Egerben.

A kamattámogatás mértékéről még folynak a tárgyalások - közölte Martini Ferenc a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy immár 120 ezer Széchenyi Kártyát bocsátott ki a KA-VOSZ, illetve a hitelező bankok.

A kamattámogatás mértéke az idei év végéig 2 százalék, így jelenleg 11,5 százalékos kamattal jutnak a kártya segítségével hitelhez a kis- és középvállalkozások - mondta Martini Ferenc, hozzátéve: a Magyarországon működő 700 ezer vállalkozás 70-80 százaléka kisvállalkozás, ők adnak munkát a foglalkoztatottak 70 százalékának.

Ezért is fontos, hogy a likviditásukat segítő olcsó és gyors hitelhez jussanak, amelynek legegyszerűbb eszköze a Széchenyi Kártya. Ugyanis a támogatott kamat mellett, az igényléstől számított átlagos elbírálási idő 18 nap - szögezte le.

A gazdasági válság, illetve a vállalkozói euróhitelek visszaszorulása nyomán felerősödött a kártya iránti igény. Ennek köszönhető, hogy a kiadott kártyák száma az idén meghaladja a 120 ezret. Ehhez 700 milliárd forintnyi megnyitott hitelkeret társul, vagyis ennyi pluszpénz került 2002 óta a Széchenyi Kártya révén a magyar gazdaságba - hangsúlyozta a pénzügyi vezető.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×