INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Intenzív "tévézésbe" kezd az APEH

Infostart / InfoRádió
Az önkormányzati adóhatósággal közösen fogja ellenőrizni az APEH a nyilvánosan üzemeltetett televíziók után fizetendő üzembentartási díj bevallását - mondta el a szervezet szóvivője. Bakonyi Ágnes kiemelte: mindössze 43 ezer készülék után fizetnek a tulajdonosaik, miközben 100 ezer felett van a vendéglátóhelyek és szállodai szobák száma Magyarországon.

A vendéglátóhelyeknek vagy a szállodáknak minden egyes televíziókészülék után havi 1 741 forintos üzemben tartási díjat kell fizetniük.

A készülékek üzembe helyezését akkor is be kell jelenteni a tulajdonosnak, ha csak egyetlen hétre vagy egy sportesemény, például az olimpia alatt használják - mondta az InfoRádióban Bakonyi Ágnes.

Az adóhivatal hozzátette: revizoraik egy-egy ellenőrzés során számba veszik azt is, van-e tévé a vizsgált vendéglátóhelyeken, és a nyilvántartásukban megnézik, hogy a hely fizeti-e utána a díjat.

2008 decemberében ezt 43 ezer tulajdonos tette meg, holott csak a kiadható szállodai szobák száma Magyarországon 82 ezer.

Az államnak tavaly 973 millió forintos bevétele származott a díjból.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk