eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Sorra adják vissza mobiltelefonjaikat az emberek

Az év első felében a három mobil szolgáltató ügyfeleinek száma 350 ezerrel csökkent - tette közzé a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Márton György a hivatal szóvivője szerint az elmúlt két év 10 százalékos bővülése után, a csökkenés a gazdasági válság hatására következett be, épp ezért várhatóan csak átmeneti jelenségnek tekinthető.

Az év első felében folyamatosan csökkent a mobiltelefon előfizetéssel valamint kártyával rendelkezők száma, erre az elmúlt 15 évben még nem volt példa.

Júniusban 11 899 millió telefont használtak az emberek Magyarországon, azaz a teljes lakosságra vetítve 100 emberre 118,6 mobil jutott. Márton György elmondta: az arány megfelel az uniós átlagnak.

A szóvivő a csökkenést a gazdasági válsággal, és az emberek racionálisabb gondolkodásával magyarázta.

Mint mondta, a változás érdemben nem változtatott a mobilszolgáltatók piaci részesedésén. A legtöbb ügyfele - a mobilozók 44 százaléka - a T-Mobile ügyfele, a Pannon részesedése 34-35 százalék, míg a Vonafone-é 21 százalék. Az egyes cégek piaci részesedése kevesebb, mint 1 százalékponttal változott az elmúlt hónapokban.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×