INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Drágábban utazhatunk

Infostart / InfoRádió
A júliusi áfaemelés miatt drágul a helyközi közlekedés is - a tarifák átlagosan öt százalékkal lesznek magasabbak. A szaktárca azt sem felejtette el hangsúlyozni, hogy az árak két éve változatlanok.

Jelentős bevételkiesést jelentene a közlekedési szolgáltatóknál, ha nem növelnék az áfaemeléssel megegyezően a tarifákat - tudatta a Közlekedési-, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A tárca írásában hangsúlyozta: a helyközi közlekedés tarifái két éve változatlanok, és most az adómódosítások, azon belül is az általános forgalmi adó 25 százalékra emelése miatt muszáj a jegyek árát ennek megfelelően emelni.

Az emelés átlagosan öt százalékos lesz, ennyivel lesznek drágábbak a menetjegyek a vonatokon, buszokon. Az új jegyárak július 15-től érvényesek.

A közlekedési minisztérium közleménye kiemelte: a szükségszerű kerekítések miatt az átlagos öt százalékos emeléstől kisebb-nagyobb letérések lehetnek a jegyárakban.

A közzétett árak szerint jövő hét szerdától 10 kilométeres távolság esetén 200 helyett 210 forint lesz a menetjegy, 100 kilométer esetén 1500-tól 1590 forintra módosul, hasonlóan változnak a bérletárak is, például egy 50 kilométeres távolságra megváltott bérlet 30 ezer forint helyett 31900 lesz.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk