eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drágábban utazhatunk

A júliusi áfaemelés miatt drágul a helyközi közlekedés is - a tarifák átlagosan öt százalékkal lesznek magasabbak. A szaktárca azt sem felejtette el hangsúlyozni, hogy az árak két éve változatlanok.

Jelentős bevételkiesést jelentene a közlekedési szolgáltatóknál, ha nem növelnék az áfaemeléssel megegyezően a tarifákat - tudatta a Közlekedési-, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közleményében.

A tárca írásában hangsúlyozta: a helyközi közlekedés tarifái két éve változatlanok, és most az adómódosítások, azon belül is az általános forgalmi adó 25 százalékra emelése miatt muszáj a jegyek árát ennek megfelelően emelni.

Az emelés átlagosan öt százalékos lesz, ennyivel lesznek drágábbak a menetjegyek a vonatokon, buszokon. Az új jegyárak július 15-től érvényesek.

A közlekedési minisztérium közleménye kiemelte: a szükségszerű kerekítések miatt az átlagos öt százalékos emeléstől kisebb-nagyobb letérések lehetnek a jegyárakban.

A közzétett árak szerint jövő hét szerdától 10 kilométeres távolság esetén 200 helyett 210 forint lesz a menetjegy, 100 kilométer esetén 1500-tól 1590 forintra módosul, hasonlóan változnak a bérletárak is, például egy 50 kilométeres távolságra megváltott bérlet 30 ezer forint helyett 31900 lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×