eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ismét erősödött a forint

Erősödött a forint pénteken délelőtt, az eurót 270,56 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 271,44 forint után.

A forint számos pozitív, a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatos nemzetközi bizalmat javító tényezőnek köszönhetően erősödő árfolyam kilátások elé tekinthet - mondták el kereskedők az MTI-nek. A tényezők között említették az adócsomag parlamenti elfogadását, amely a költségvetési szigor meggyőző fokozódását és az uniós normákhoz való igazodást mutatja, valamint az ÁKK egyértelműen sikeres államkötvény aukcióját, amelyet az államadósság piaci finanszírozásához való visszatérésének jeleként értékelt a piac.

A forint mozgási sávját a következő napokban 268-272 forintos euró árfolyam között várják a szakértők. Megjegyezték, hogy a 270 forintos határ tartós áttörése újabb "célárfolyamot" jelölhet ki a forint számára 265 forintos euró árfolyam környékén.

A forint mozgása alapjában véve a nemzetközi piaci kockázatvállalási hajlandóság függvénye és szorosan követi a térségbeli devizák, elsősorban a zloty mozgását. A nemzetközi piaci kockázatvállalási hajlandóságot az euró/dollár árfolyam alakulása tükrözi jól. Alacsony kockázatvállalási hajlandóság esetén a "befektetési mentsvárnak" tekintett dollár eszközökbe áramlik a tőke, ami erősíti a dollárt az euróval szemben.

A dollárt negyed tízkor 193,06 forinton jegyezték (1,4011 dolláros euró árfolyam mellett), szemben a csütörtök délutáni 193,65 forinttal (1,4016 euró/dollár) és a szerda esti 189,80 forinttal (1,4140).

A svájci frankot 179,03 forinton jegyezték 178,39 forint után, 100 japán jent pedig 201,37 forinton jegyeznek a csütörtök délutáni 201,63 forinttal szemben.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×