eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem lesz semmi Hollóháza megmentéséből?

Csődvédelem vagy egyeztetés a hitelek törlesztésének átütemezéséről - ez a két lehetőség áll a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Zrt. előtt. A társaság értékesítésére kiírt pályázat eredménytelenül zárult, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tanácsa ma tárgyal és dönt a nagy múltú vállalat sorsáról.

Bár konkrét terv született a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. megmentésére, úgy tűnik, mégsem lesz belőle semmi. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

Korábban a vagyonkezelő azt tervezte, hogy alapít egy társaságot, a Hollóházi Finomkerámia és Porcelán kft-t, amely átveszi a nehéz helyzetben lévő porcelángyár tevékenységét, ez azonban nem sikerült.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az újonnan létrejövő társaság vezetője egy szocialista politikus lett volna, aki nem hozta létre a céget, mondván, hogy több pénzre lenne szükség a tevékenység áthelyezéséhez. A cég nem alakult meg, ezért a közben kiírt pályázaton sem indult, és úgy tűnik újabb pályázat sem lesz.

A vagyontanács arról tárgyal, hogy csődvédelmet kérjen vagy egyeztetéseket kezdjen a porcelángyár a hitelezőkkel a törlesztések átütemezéséről. Utóbbi sem lenne nehéz, mivel a hitelezők többsége állami kötődésű bank, illetve maga a tulajdonos, a vagyonkezelő, amely 75 százalékot birtokol.

A társaság bevétele évről évre csökkent, mivel a dömpingben érkező kínai termékekkel nem tudta felvenni a versenyt. A társaság kintlévősége mintegy 600 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×