eur:
389.68
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Olcsóbb lesz a gázolaj, a benzin ára nem változik

Két forinttal csökken a gázolaj ára szerdától - tudta meg a Portfolio.hu. Takács Szabolcs az InfoRádiónak elmondta: középtávon stagnáló, illetve emelkedő árakra lehet számítani a jövedéki adó- és az áfaemelés miatt.

A gázolajért literenként két forinttal kevesebbet kell fizetni szerdától, a benzin ára azonban változatlan marad - tájékoztatta az InfoRádiót a Portfolio.hu elemzője. Takács Szabolcs szerint a csökkenés a nemzetközi tendenciáknak tudható be, a tőzsdén ugyanis a dízel üzemanyag jegyzési ára három forinttal lejjebb ment a múlt hét folyamán.

A benzin az elemző szerint most azért nem lett olcsóbb, mert bár az elmúlt héten annak jegyzési ára is csökkent, a korábbiakban folyamatosan emelkedett, ezt a drágulást azonban akkor a Mol nem követte le száz százalékban. Mivel akkor kevesebbet emelt, most nem is csökkenti az árat - fűzte hozzá.

Az áfa és a jövedéki adó emelésének hatására Magyarországon biztosan drágulnak majd az üzemanyagok, a nemzetközi piacokon a jegyzésárak alakulása továbbra is attól függ majd, mennyire bíznak a gazdasági szereplők a fellendülésben - magyarázta a Portfolio.hu elemzője.

Takács Szabolcs arra számít, hogy a következő időszakban a magyarországi üzemanyagárak stagnálni vagy emelkedni fognak.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×