eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Áprilisban 0,36 százalékos volt a magyar gazdaság visszaesése

Az Ecostat és a Világgazdaság című napilap közös mutatószáma, a gyorsulási irányadó (GYIA) szerint áprilisban 0,36 százalékos visszaesést szenvedett el a magyar gazdaság.

Az Ecostat gazdaságkutató intézet csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az előző havi, márciusi növekedés a felülvizsgált adatok szerint 0,22 százalékos volt, de a friss eredmények láttán még mindig csökkenő tendencia rajzolódik ki. Több havi élénkülésre lenne szükség ahhoz, hogy trendfordulóról lehessen beszélni.

Az elmúlt tizenkét hónapban március előtt csak szeptemberben mutatkozott némi emelkedés, egyébként hónapról hónapra zsugorodott az indikátor. A GYIA összetevői közül áprilisban hat tényező a csökkenés, három a növekedés irányába hatott, egy pedig gyakorlatilag változatlan volt - közölte az Ecostat.

A gyorsulási irányadó (GYIA) egy ismert, nemzetközi módszereken alapuló vezető indikátor típusú mutató, amelyet a GDP alakulását jól előre jelző részindikátorokból hoztak létre. A GYIA mindig az adott hónap reálgazdasági teljesítményét jellemzi.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×