eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eltorlaszolják a Megyeri hidat? Pénzüket követelik az alvállalkozók

A Megyeri híd lezárására készülnek a Ganz Acél hitelezői közül többen is - értesült az InfoRádió, a hitelezők egyik képviselőjétől. Horváth László azonban hangsúlyozta, ezekhez az esetleges megmozdulásokhoz semmi köze sincs. Ismert, hogy a Ganz Acél kétmilliárd forint körüli összeggel adósa alvállalkozóinak. A pénteki egyeztetésen az MTI jelentése szerint azt ígérték nekik, hogy követeléseik 30 százalékát kifizetik nekik, ha megállapodnak a céggel, elkerülve a felszámolási eljárást.

Nincs megállapodás a Megyeri hidat építő Ganz Acél hitelező alvállalkozói közt sem arról, mekkora összeget követelnek, sem arról, hogy milyen konstrukcióban jutnának hozzá a pénzükhöz. A Ganz Acél kétmilliárd forintot nem fizetett ki alvállalkozóinak. Vannak, akik már arra készülnek, hogy lezárják a Megyeri hidat - vázolta fel az InfoRádiónak Horváth László, a Ganz Acél hitelezőinek képviselője.

A pénteki megbeszélésen abban maradtak, hogy külön mindenkivel lesz személyes találkozó. Az MTI szerint azt ígérték nekik, hogy követeléseik 30 százalékát kifizetik nekik, ha megállapodnak a céggel, elkerülve a felszámolási eljárást. A megkérdezett szerint viszont szó sincs 30 százalékról, 10 százalékról beszélnek. Első körben háromszázmillió forintot szeretnének szétosztani.

Száznál is több alvállalkozóról van szó, a Ganz Acél mindenkivel egyenként szeretne tárgyalni. Ez pedig a végtelenségig is eltarthat - figyelmeztetett Horváth László. "Ami az értekezleten elhangzott, az egyenlő volt a nullával. Továbbra sincs semmilyen eredmény" - tette hozzá.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×