eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A válság elől a biztosítók sem menekülhetnek

A díjbevételek 20 százalékos visszaesésére számít a biztosítási piacon az AEGON Magyarország vezérigazgatója. Zatykó Péter hozzátette: emelkedik a fizetési késedelembe esett ügyfelek száma, és egyre többen döntenek a megtakarításaik lejárat előtti visszavásárlása mellett.

Az AEGON Magyarország vezérigazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: egyharmadára estek vissza az egyszeri díjas biztosítások. Zatykó Péter szerint az is megfigyelhető, hogy megindultak a visszavásárlások, amely a tájékozatlanságnak és a további veszteségek miatt félelemnek a következménye.

Hozzátette: ha valakinek a biztosítása mellett jelzáloghitele van, és megszorul, akkor szinte biztos, hogy a biztosítás továbbfizetéséről mond le, sőt az addig felhalmozott megtakarításait is hiteltörlesztésre fordítja. Elmondta: a visszavásárlások száma 50-70 százalékkal nőtt az előző időszakhoz képest.

A vezérigazgató kiemelte: megjelent azoknak a köre is, akik a lakáshitelhez hasonlóan a biztosítási részletekkel is elmaradnak, bár ez egyelőre csak az ügyfelek néhány százalékára jellemző.

Zatykó Péter szerint a biztosítási piacnak akár húsz százalékos díjbevétel-csökkenéssel kell számolni idén.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×