eur:
389.15
usd:
363.69
bux:
68242.11
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csökkent a szállodák forgalma

Január-februárban a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi vendégek száma 19, a belföldieké 9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A külföldi vendégéjszakák száma 14, a belföldieké 8 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek árbevétele folyó áron 11 százalékkal mérséklődött január-februárban. Az év első két hónapjában a szállodák szobakihasználtsága átlagosan 32,2 százalékos volt.

Az idei év első két hónapjában 268 ezer külföldi vendég 727 ezer vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 19, a vendégéjszakák száma 14 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Az öt legjelentősebb küldő ország esetében is - Németország, Ausztria, Románia, Nagy-Britannia, Olaszország - visszaesés tapasztalható a vendégforgalom tekintetében.

Az időszak folyamán a kereskedelmi szálláshelyek 398 ezer belföldi vendéget és 880 ezer belföldivendég-éjszakát regisztráltak, a vendégek száma 9, a vendégéjszakák száma pedig 8 százalékkal mérséklődött. A belföldivendég-forgalom mintegy 80 százalékát fogadó szállodákban 8 százalékkal visszaesett az éjszakák száma az előző évhez viszonyítva.

Az idén január-februárban a szállodai vendégforgalom 40 százaléka a gyógy- és wellness-szállodákba irányult, a külföldi vendégek 17 százaléka, a belföldieknek 37 százaléka vette igénybe a gyógy- és wellness-szállodák által nyújtott szolgáltatásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×