eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Négy százalékos mínuszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 490,33 pontos csökkenéssel, 11.951,96 ponton nyitott kedden - ez a hétfői záró értékéhez képest 3,94 százalékos gyengülést jelent. Szakértő szerint ma tovább csökkenhetnek a részvényárak.

Nyitáskor mind az öt jelentős cég részvényeinek az értéke csökkent. A MOL 3,7, a Magyar Telekom 1,2, az OTP 3,8, a Richter 2,2, az Egis 4,1 százalékos mínuszban kezdett.

Kedden tovább csökkenhetnek a részvényárak a Budapesti Értéktőzsdén az előző napi visszaesés után - vélekedett az MTI-nek nyilatkozva Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

"Az amerikai hálaadás után a részvényeladás is megérkezett a piacra" - mondta az elemző. Hozzátette, hogy nincs olyan új tényező, amihez köthető az esés, a múlt heti óriási emelkedés után viszont törvényszerű a korrekció.

Az elemző szerint az OTP árfolyama ismét a 3 ezer forintos szint alatt mozoghat, a BUX csökkenésének mértéke pedig kérdéses. Napközben nem várható piacbefolyásoló adat, délután viszont az amerikai tőzsdék nyitása lehet mérvadó az európai piacokon.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×