eur:
389.41
usd:
361.49
bux:
68418.28
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem fogyott el, de látszólag eltűnt az arany

Két-három hetet kell várniuk a befektetési aranyra azoknak, akik pénzüket a tőkepiacokról a biztonságot ígérő nemesfémbe menekítenék - mondta az egyik meghatározó aranyszállító, az osztrák pénzverde magyarországi képviseletének, a dr. Schmidt & dr. Körösztös Kft.-nek az ügyvezetője. Gregus Zsolt szerint az Ázsiában felpörgött kereslet is magyarázza a viszonylagos aranyhiányt.

Látszólag eltűnt az arany a piacról, ugyanis akkora igény támadt iránta, hogy a raktárkészletek kiürültek - közölte az InfoRádióval az egyik meghatározó aranyszállító, az osztrák pénzverde magyarországi képviseletének, a dr. Schmidt & dr. Körösztös Kft.-nek az ügyvezetője.

Gregus Zsolt elmondta: mindez nem azt jelenti, hogy elfogyott, csak nehézkes az arany beszerzése. Két-három hetet kell várni a befektetési aranyra azoknak, akik pénzüket a nemesfémbe menekítenék, mert a gyártóknak rá kell állniuk, hogy a magasabb igényt kielégítsék - tette hozzá.

Az ügyvezető közölte: az aranyat leginkább a kisbefektetők vásárolják, Indiában és Kínában is sokan érdeklődnek a nemesfém iránt.

Rövid távon unciánként akár száz dolláros emelkedés is megfigyelhető volt, és a növekvő igényeknek további árfelhajtó hatása lesz várhatóan - emelte ki Gregus Zsolt.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×