eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veres: Jövőre már többet vásárolhatunk

A foglalkoztatás terheit kívánja csökkenteni a jövő évi adótörvény úgy, hogy a foglalkoztatás-bővítésre vállalkozókat hozza kedvezőbb helyzetbe - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Veres János. A pénzügyminiszter hozzátette: a munkavállalók is körülbelül 5 ezer forinttal vihetnek többet haza havonta.

A munkaadók által fizetett társadalombiztosítási járulék 4 százalékponttal csökken jövőre, az átlagos vagy az afölötti keresettel rendelkező munkavállalók pedig nagyjából 5 ezer forinttal kapnak többet havonta a személyi jövedelemadó sávhatárának 1,7 millióról 2 millió forintra emelése által - mondta az InfoRádióban a pénzügyminiszter a jövő évi adótörvények kapcsán.

Hozzátette: csökkentik azon munkaadók terheit is, akik foglalkoztatás-bővítést hajtanak végre - közölte Veres János.

Minderre az állami kiadások visszafogásával találta meg a fedezetet a Pénzügyminisztérium. Mint a miniszter elmondta, idén már az elmúlt években végrehajtott regionalizáció is érezteti hatását a kiadások mérséklődésében.

A pénzügyminiszter hozzátette: a lakossági fogyasztás mértéke már idén is emelkedhet, jövőre azonban akár 2 százalékkal is bővülhet.

Arra egyelőre nem lehet számítani, hogy visszatérne a lakosság megtakarítási kedve, a nemzetközi hitelválság következményeivel együtt azonban valószínűsíthető, hogy nem nő az eladósodottság.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×