eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Kopint-Tárki borúlátó

Nem változtatott az idei, 2,2 százalékos GDP növekedési előrejelzésén a Kopint-Tárki, de a következő évit, a júniusban várt 3 százalékról 2,8 százalékra csökkentette. A konjunktúrakutató intézet vezérigazgatója elmondta: továbbra is 6 és fél százalékos inflációra számítanak az idén, és 4,2 százalékra jövőre.

Palócz Éva hangsúlyozta: az ipari termelés a korábban előre jelzett 6,2 százalék helyett csak 4 és fél százalékkal emelkedik, és jövőre sem várható ennél gyorsabb ütem.

Hozzátette: a magánfogyasztás 1 százalékkal nő ebben az évben, a beruházások pedig a korábban várt 3 százalék helyett csak 2 százalékkal bővülnek. Szólt arról is, hogy számításaik alapján az államháztartás GDP arányos eredményszemléletű hiánya 3,7 százalék lesz a korábban várt 4 százalék helyett, jövőre pedig 3,4 százalékra csökken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×