eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kedvenceink a német márkák

A Bécsben működő és az európai márkákkal foglalkozó intézet évről évre kiadja az 50 legfontosabb márkát felsoroló listáját. A szakmai körökben irányadó kimutatásban ezúttal a német cégek szereplenek a legjobban.

A bécsi intézet listáját a mobiltelefont gyártó finn vállalat, a Nokia vezeti 38 milliárd euró évi forgalommal. A második helyen a luxusgyártmányairól híres francia LVHM konszern áll.

Német cég ugyan csak hatodik, majd hetedik helyen szerepel, de összességükben a listát mégis német márkák uralják. Egyetlen ország márkája sem fordul elő olyan gyakran, mint a németeké.

A listán találjuk a Mercedes Benz, a BMW és a Volkswagen autógyárat, az Adidas sportszeráru céget, a Siemens elektrotechnikai konszernt, a Bayer Vegyiműveket és a világ egyik legnagyobb biztosító társaságát, az Allainzt, de nem hiányzik persze a felsorolásból a luxusautóiról ismert Porsche sem.

A felmérésből kiderül az is, hogy a német márkák iránt egy év alatt jelentősen nőtt a kereslet, mert forgalmuk tavaly óta 12 százalékkal nőtt.

Az európai márkákkal foglalkozó bécsi intézet évről évre 24 országban végez felmérést a vezető cégek körében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×