eur:
390.73
usd:
366.2
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Két távközlési céget marasztalt el a GVH

A fogyasztókat megtévesztő hirdetése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar Telekom Nyrt.-t 5 millió forintra büntette, míg az Invitelt kisebb súlyú jogsértése miatt elmarasztalta.

A GVH szerint a Magyar Telekom Nyrt. 2007 februárjában, reklámkampányban népszerűsítette Dupla Profit névre keresztelt mobiltelefonos díjcsomagját. A GVH megállapította, hogy a távközlési szolgáltató a televíziós reklámjaiban és az óriásplakátjain közölt állításokkal megtévesztette a fogyasztókat.

A Magyar Telekom azt ígérte ügyfeleinek, hogy a Dupla Profit díjcsomag választása esetén "a havidíj kétszerese lebeszélhető". A kedvezmény igénybevételéhez azonban egyéb feltételeknek is teljesülni kellett.

A GVH vizsgálta az Invitel Távközlési Zrt. reklámtevékenységét is. A társaság 2007 nyarán és ugyanezen év őszén ADSL csomagjait népszerűsítette. A hirdetések vizsgálatakor kiderült, hogy a kampány több hirdetése is megtévesztő volt a versenyhivatal szerint.

A reklámok nem megfelelően tájékoztattak arról, hogy a hirdetett áron csak hűségnyilatkozat aláírása után érhető el a szolgáltatás és hogy a hirdetett kedvezményes ár a hűségnyilatkozatban vállaltnál rövidebb ideig érvényes.

Bár az Invitel hirdetései alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére, a GVH - a feltárt jogsértés kiterjedtsége, tovább az eljárás alá vont jogsértést elismerő nyilatkozata, együttműködése, a jövőbeni jogsértés kiküszöbölése érdekében tett lépéseire tekintettel - nem tartotta szükségesnek bírság kiszabását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×