eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Daganatos betegeket tévesztett meg két cég

A fogyasztók megtévesztése miatt összesen 3 millió forint bírságot szabott ki a Naturlife System Kft.-re és a Max-Immun Kft.-re a Gazdasági Versenyhivatal, mivel gyógyhatást ígérő reklámokkal hirdették termékeiket, ám állításaikat nem tudták igazolni. Alig két hete volt az utolsó eset, amikor a GVH hasonló okok miatt büntetett étrendkiegészítő-forgalmazókat.

A bírság összege ezúttal nem túl magas, a Naturlife 2 millió forintot, míg a Max-Immun 1 millió forintos büntetést kapott. Mihálovits András, a GVH szóvivője ezt azzal magyarázta: a két cég piaci részesedése csekély.

Súlyosbító körülmény volt a büntetés kiszabásánál, hogy a két cég daganatos betegeknek vagy a betegség megelőzése érdekében ajánlotta készítményeit. Ezek az emberek gyakran erejükön felüli anyagi áldozatokat vállalnak.

A szóvivő elmondta: ha valaki kártérítést pert indítana a cégek ellen, annak a versenyhivatali döntés után könnyebb dolga van, a bíróság ugyanis a fogyasztók megtévesztésének tényét már nem vizsgálja, így a vita csak a kár összegéről folyhat.

Legutóbb augusztus végén bírságolt a GVH hasonló ügyben, akkor összesen 171 millió forintot szabott ki a Flavin és az Olimpiq StemXcell termékcsaládok forgalmazóira.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×