eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Novembertől 8,8 százalékkal emelkedik a távhő ára

November elsején várhatóan 8,8-kal emelkedik a távhő díja a gázár növekedése miatt- közölte a Főtáv Zrt. vezérigazgatója. Kovács Lajos azt mondta: a változtatás mintegy 1,8 millió embert érint.

A vállalat vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a kormány a tervek szerint szeptember közepén ismerteti a távhőtámogatási rendszer átalakításáról szóló elképzeléseit.

Emlékeztetett arra, hogy várhatóan szociális jellegű támogatást adnak majd a rászorulóknak.

Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távfűtési munkacsoportjának vezetője júliusban azt mondta: olyan módosításokat terveznek, amelyek alapján az érintetteknek havonta biztosítanának alanyi jogon jelentős árkedvezményt 2010 őszéig.

Budapesten legutóbb múlt hónapban emelkedett 5 és fél százalékkal a hődíj - a földgáz csaknem 10 százalékos, júliusi drágulása miatt.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×