eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egyre tudatosabban fektetnek be a magyarok

Nőtt a magyar lakosság pénzügyi tudatossága a kamatadó bevezetése óta - mondta az MKB Bank vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak. Balogh Imre szerint egyre jobban érezhető az eltolódás a hosszabb lekötések irányába, még az egyszerűbb konstrukciókban is.

Mérföldkő volt a kamatadó bevezetése a magyar lakossági bankpiac fejlődésében, széles tömegek ébredtek rá arra, érdemes odafigyelniük a befektetéseikre, azok hozamára és szerkezetére is - fejtette ki az InfoRádiónak Balogh Imre, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: az alapvető motiváció persze az adó megspórolása volt.

Mint mondta, ennek érdekében sokan voltak hajlandóak hosszú távú befektetésekre, és arra, hogy változtassanak portfóliójukon. Sokan fektettek be általuk addig ki nem próbált tőkepiaci eszközökbe is, így nagyot fejlődött a lakosság pénzügyi kultúrája.

Ennek révén az emberek megismertek többféle eszközt, és megnőtt a korrekt információ iránti igényük. 250 milliárd forintnyi betét mozdult meg a bankok között - mutatott rá Balogh Imre.

A szakember azt tapasztalja, hogy az emberek egyre tudatosabban foglalkoznak a kamatmozgások irányával. Ha azt látják, hogy az csökken, megnő az érdeklődésük a hosszabb lejáratú betétek iránt - tette hozzá.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×