eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Budapest nincs a legdrágább ötven város között

Továbbra is Moszkva a világ legdrágább városa, megelőzve Tokiót és Londont - derül ki a Mercer nemzetközi humánerőforrás-tanácsadó cég felméréséből. Budapest nincs a legdrágább ötven város között.

A Mercer által minden évben összeállított lista 143 város megélhetési költségeit vizsgálja 200 termékből és szolgáltatásból álló kosár átlagos dollárárának összevetése alapján. A kosár közlekedési, lakhatási és szórakozási költségeket is tartalmaz, valamint az élelmiszerek árát is figyelembe veszi. Az összehasonlítási alap New York, 100-as megélhetési mutatóval.

Az első helyen továbbra is Moszkva áll, immár harmadik éve. Az orosz fővárosban a megélhetési költségek mutatója 142,4 volt, szemben a tavalyi 134,4-essel.

A második Tokió, amely egy év alatt a negyedik helyről lépett előre, míg Londonban a harmadik legdrágább a megélhetés. A tizedik helyről a negyedikre ugrott előre a mindennapos költségek tekintetében Oslo, míg Szöulban olcsóbb lett az élet, ugyanis a dél-koreai város a harmadik helyről az ötödikre esett vissza egy év alatt.

Az első tízben található még Hongkong, Koppehága, Genf, Zürich és Milánó. Érdekes, hogy a viszonyításnak használt New Yorknál egy év alatt hét városban lett drágább az élet.

A közép-európai térségben szembetűnő ugrást ért el Prága: a cseh főváros a 49. helyről a 29.-re lépett előre a listán, és megelőzi már Barcelonát, Stockholmot, Berlint és Brüsszelt is. Varsó a 67. helyről a 35.-re jött fel, ugyanakkor Pozsony tizennégy hellyel került hátrébb a listán, jelenleg a 45. Budapest a tavalyihoz hasonlóan ezúttal sincs az első 50-ben.

Szófia ismét a legolcsóbb európai város, míg az egész világon a paraguayi Asunciónban a kerül a legkevesebb pénzbe az élet.

A Mercer felmérésének célja, hogy útmutatást adjon a cégeknek külföldön dolgozó munkatársaik várható költségeiről.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×