eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Először indul keletre a Mercedes - Kecskeméten megálltak

Magyarországon a legjobbak a feltételek a Daimler-Benz számára a tervezett új üzem létrehozásához - erősítette meg szerdán a konszern stuttgarti szóvivője. Florian Martens hangsúlyozta, a kecskeméti gyártelep a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz.

Magyarországon a legjobbak a feltételek a Daimler-Benz számára a tervezett új üzem létrehozásához - erősítette meg szerdán az MTI-nek a konszern stuttgarti szóvivője.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a Daimler-Benz ezért választotta Magyarországot, illetve Kecskemétet új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. Florian Martens hangsúlyozta, a kecskeméti gyártelep a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz.

A gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik - jelentette ki a szóvivő. Elmondta, hogy Kecskeméten előreláthatólag a jelenlegi A-, illetve B-osztályú járművek "utódgenerációját" gyártják majd, az ezzel kapcsolatos végleges döntés az elkövetkező hónapokban várható.

A szóvivő közvetve megerősítette azokat az értesüléseket, hogy Magyarország mellett más kelet-európai országok is versenyben voltak. Nyomatékosan hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyarországi helyszínnel kapcsolatban egyhangú döntés született.

"A kecskeméti helyszín a konszern számára a legjobb előfeltételeket biztosítja ahhoz, hogy a Mercedes-Benzzel szembeni magas követelményeknek eleget tegyünk" - jelentette ki a szóvivő, utalva arra, hogy a gyár olyan márkát állít elő, amely esetében a vevők szinte egyedülálló módon mindenekelőtt a minőséget és értéket részesítik előnyben.

"Olyan gyártóhelyszínt kerestünk, ahol biztosítani lehet a márkával szembeni magas követelményeket" - fűzte hozzá Florian Martens, kiemelve: az elnökség úgy értékelte, hogy mindehhez Magyarországon, illetve Kecskeméten adottak a legjobb feltételek.

A szóvivő mindennek kapcsán külön hangsúlyozta az infrastruktúrát, a logisztikát, a munkaerő biztosítását és a munkabérek alakulását.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×