eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A toplista élén a forgácsolók

A forgácsolók szerepelnek a foglalkoztatási toplista élén. Országszerte sok munkavállalót keresnek a feldolgozóiparba, például az élelmiszeripari és a könnyűipari szakmákba, valamint a különböző gépkezelői foglalkozásokra.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal legutóbbi közös felméréséből kiderül, hogy a diplomát igénylő foglalkozások közül leginkább a gépészmérnökök, a szoftverfejlesztők, az informatikusok és a közgazdászok keresettek.

A pályakezdő fiatalok közül - hasonlóan a nem pályakezdőkhöz - a legtöbbet forgácsolóként, gyártósori szerelőként, lakatosként, valamint varrónőként alkalmaznák a munkáltatók. A diplomás fiatalok közül a gépész és más mérnökök találhatnak legkönnyebben munkát.
A piaci körülményekhez való igazodás miatt a cégek sokszor a rendelésállományuk függvényében határozott idejű szerződéssel vagy alkalmi munkavállalói könyvvel vesznek fel munkavállalókat. Ilyen formában alkalmaznak például gyártósori szerelőket. Erre különféle szakképesítéssel vesznek fel dolgozókat, a gyártósor jellege szerint például lakatost, mechanikai-, finommechanikai-, elektroműszerészt.

A tehergépkocsi-vezetők, a szabó- és varrónők, a lakatosok, a hegesztők, a lángvágók, a műanyag feldolgozók alkalmazása szintén a cégek piaci helyzetének függvénye - mutat rá a felmérés.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×