eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Jelentősen drágult az étolaj és a finomliszt egy hónap alatt

Egy hónap alatt 15 százalékkal nőtt az étolaj ára; a finomliszt esetében azonban egy éven belül a 70 százalékot is eléri a drágulás mértéke - derül ki a pénzcentrum.hu felméréséből. Sólyomi Dávid elemző kiemelte: ünnepek közeledtével, akciós időszakban csökken a különbség a hagyományos boltok és a hipermarketek árszintje között, ami normál időszakban akár 15 százalék is lehet.

A legdrasztikusabb áremelkedést az étolaj esetében mérte a pénzcentrum.hu egy hónap alatt, átlagosan több mint 15 százalék volt a drágulás - mondta az InfoRádiónak Sólyomi Dávid.

Az elemző kiemelte: a finomliszt csaknem 10 százalékkal került többe, mint novemberben, míg egy év alatt 70 százalékos az áremelkedés.

Az előző hónaphoz képest csökkent a szalámi átlagos ára, valamint a pezsgőké is, utóbbi az akcióknak köszönhetően - fejtette ki Sólyomi Dávid.

A pénzcentrum.hu elemzője közölte: a hat vizsgált élelmiszerlánc közül egy üzlet már nagyon markáns akciókkal várja a vásárlókat.

A december elején mért próbavásárláskor 4 százalékos eltérést rögzítettek az üzletek árai között, máskor ez 12-15 százalék szokott lenni - mondta Sólyomi Dávid. Hozzátette, hogy az ünnepek közeledtével és akciós időszakban szűkül a különbség a hagyományos boltok és a hipermarketek árszintje között.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×