eur:
388.6
usd:
361.18
bux:
68647.37
2024. május 7. kedd Gizella

Aláírták az M6-os szerződést

Budapesten aláírták az M6-os autópálya Szekszárd és Bóly, valamint az M60-as Bóly és Pécs közötti, összesen 70 kilométeres szakaszainak megépítésére, üzemeltetésére, felújítására, fenntartására és finanszírozására vonatkozó szerződést.

A köz- és a magánszféra partnersége keretében megvalósuló projekt költsége mai áron nettó 266,1 milliárd forint; az építkezés 2010 tavaszán fejeződik be.

A GKM közölte: ezzel az M6-os harmadik fázisának koncesszióba adására irányuló közbeszerzési eljárás - az előzetes terveknek megfelelően - az év vége előtt lezárult, a munkálatok még 2007 végén megkezdhetők, az építkezés a szerződésnek megfelelően 2010 tavaszán fejeződik be.

A PPP konstrukcióban a magánszféra oldaláról részt vesz a Strabag AG, a Colas S.A., a Bouygues Travaux Publics S.A., a Jonh Laing Infrastructures Limited angol befektetési alap, amelynek az első közép-kelet európai PPP befektetése illetve az Intertoll-Europe Zrt. alkotta konzorcium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×